Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Nieuws & Testimonials

They did it !!

They did it !!

2018-05-16

15000 euro ingezameld voor het goeie doel! 1000 km gereden aan 30,2 gem. 32uur op de fiets gezeten! 24liter sportdrank gedronken onderweg… Veel tragische maar ook mooie verhalen gehoord onderweg… In totaal 5 miljoen euro opgebracht, evenveel als 1 euro per Vlaming! Maar soit! Yes we can!!

 

Proficiat aan Stefaan, Bram en Christophe die elk 1000 km gereden hebben om kom op tegen kanker te steunen.

MixTrac zorgt voor wereldprimeur

MixTrac zorgt voor wereldprimeur

2018-01-31

Een zelfrijdende voedermengwagen voor de landbouw. Recent zorgde het Aalterse Debutrac Technics voor deze wereldprimeur met de komst van hun MixTrac. Deze nieuwe generatie van zelfrijdende uitkuilmachines mengt en verdeelt automatisch voer aan vee.

Omvang en precisie

Debutrac Technics is een machinebouwer die zich specialiseert in vernieuwende toepassingen voor de landbouw. Het bedrijf heeft een eigen constructieafdeling, maar voor de MixTrac gingen ze in zee met Vuylsteke. “Puur omwille van de omvang en de hoge precisie van het nodige maatwerk. Dat kunnen wij niet aan. Vuylsteke wel”, vertelt Frederik De Busschere, zaakvoerder van Debutrac.

Samenwerking op lange termijn

Dat de samenwerking uitstekend verliep, blijkt uit het vervolg. Intussen is de productie van machine nummer 5 volop aan de gang en is er luidop sprake van een uitgebreidere samenwerking op lange termijn. “Het voordeel van Vuylsteke is dat ze met hetzelfde softwarepakket werken. Onze 3D-ontwerpen worden integraal in hun systeem ingelezen. Dat maakte de communicatie erg makkelijk en vlot. Ook bij aanpassingen”, aldus Frederik die met name de 4 meter lange mengbak liet uitvoeren door Vuylsteke.

Kritische constructeur

“Wij zijn zelf ook constructeur voor kleinere onderdelen. Uiteraard kijk je dan extra kritisch naar het geleverde resultaat.” Als ontwikkelaar en opdrachtgever heeft Frederik rechtstreeks contact met de lassers en samenstellers. “We bespreken de technische details rechtstreeks, zonder tussenschakels. Dat is een groot verschil met andere constructeurs terwijl die absurde prijzen durfden vragen.”

Bekijk de MixTrac

https://www.youtube.com/watch?v=pNjayBEpwfI

www.debutractechnics.com

Metaalconstructeur Vuylsteke breidt uit met extra atelier in Heule

Metaalconstructeur Vuylsteke breidt uit met extra atelier in Heule

2018-01-31

Extra loods van 2.200 vierkante meter op maat van grote projecten

HEULE ­– Vuylsteke, specialist in metaalconstructies,  montages en laswerken, breidt uit. Met een extra werkplaats in Heule verdriedubbeld de oppervlakte in één klap. De extra locatie is maar liefst 110 meter lang en 20 meter breed. “Dankzij de extra loods kunnen we als partner nog beter inspelen op grote constructies met erg hoge kwaliteitseisen”, aldus zaakvoeder Bart Vuylsteke. Het hoofdkantoor blijft in Sint-Eloois-Winkel.

Van trappen en balustrades tot een volledig chassis voor scheepsgeneratoren en ingewikkelde staalconstructies voor bouw en industrie. Vuylsteke is sinds 2001 een van meest gespecialiseerde metaalconstructeurs en lassers van de regio . Met name voor werken die een hoge kwaliteit vereisen. Zowel voor bouw, industrie als zeevaart. De bijkomende en uitgebreide werkruimte zet dit extra in de verf. Het maakt verdere groei en projecten van een nog grotere omvang mogelijk.

Grote constructies met hoge kwaliteitseisen

“In de extra loods kunnen we niet enkel grotere projecten aan, maar ook zwaardere. Het laat ons toe om constructies ter plaatse volledig te monteren voor transport. Ook na het lakwerk. Op die manier bieden we nog meer zekerheid op de afgeleverde kwaliteit”, vertelt Bart Vuylsteke. Vuylsteke is een van de weinige constructeurs die voldoen aan de EN ISO3834-2, EN1090 exc 3, EN ISO9606-1, VCA- én maritieme normen.

Partner met meerwaarde

Als technisch expert is Vuylsteke een complete partner voor bedrijven dankzij de combinatie van knowhow, infrastructuur en technische kennis. Zowel in materiaal als in medewerkers. “Steeds meer bedrijven hebben moeite in het vinden van technisch geschoold personeel of willen niet langer de investeringen dragen die nodig zijn om de kwaliteitsnormen te halen. Net daarom zijn we meer dan een leverancier. We zijn een vaste partner voor onze opdrachtgevers en vormen een extern onderdeel van hun bedrijf. De werkplaats staat ook altijd open voor een tussentijdse inspectie door de klant.”

De extra bedrijfssite heeft ook een ander voordeel. Terwijl staalconstructies onderdak vinden op de nieuwe locatie, kan de werkplaats bij het hoofdkantoor omgetuned worden tot een site die gespecialiseerd is in inox-werken.

Primeur voor voedermengwagens

Recent verzorgde Vuylsteke nog het laswerk voor Debutrac Technics. Met Mixtrac lanceerde de Aalterse firma de eerste zelfrijdende voedermengwagen voor landbouwbedrijven. Vuylsteke voerde de unieke mengbak uit: een gevaarte van 4 meter lang met een diameter van 2,5 meter. “Kleine constructies voeren we zelf uit. Maar in dit geval was dat onmogelijk door de omvang. Bij Vuylsteke vonden we een uitstekende partner. Ook op lange termijn”, weet Frederik De Busschere, zaakvoerder van Debutrac Technics.

Over Vuylsteke

Vuylsteke is een flexibele en snelgroeiende groep van gecertificeerde experten in laswerken, metaalconstructies, montages en onderhoud met uitvalsbasis in het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel. Het bedrijf stelt dertig mensen te werk – zowel in de eigen werkplaatsen als geschoolde technici bij bedrijven – en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 3 miljoen euro.

Op woensdag 7 en donderdag 8 februari ontdek je alles over machinetechnologie tijdens MNE, het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo. Je vindt Vuylsteke op stand F02 .

EFC-ITC

EFC-ITC

2017-11-09

Vuylsteke Constructie heeft een hart voor sport. En daarom dragen we graag bij tot de ontwikkeling van jong talent. Verder zetten we ons ook in voor de werking van de club. Op die manier kunnen alle recreanten worden ondersteund.

Werken A11 - Moeten er nog roosters zijn?

Werken A11 - Moeten er nog roosters zijn?

2017-11-09

De opdracht luidde: een evacuatieroute installeren naast de jersey op kritieke plaatsen, zoals tunnels, en dit langs de nieuw aangelegde A11. Dankzij het enthousiasme van ons team en onze innovatieve bevestigingsmiddelen, hebben we deze opdracht in de wacht kunnen slepen.

Het spreekt voor zich dat de montage, hoewel deze vrij eenvoudig was, een strikte planning en vlotte samenwerking met onze leveranciers vereiste.

Ook hier bleek dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Gedurende het zomerverlof en mooi op tijd voor de eerste ingebruikname van de A11, konden we de afwerking garanderen.

Afwateringsgoten

Er werd ons gevraagd de A11, die het Boudewijnkanaal met een dubbele beweegbare brug kruist, te voorzien van afwateringsgoten. Dankzij een correcte opmeting en ons 3D Creo-tekenpakket konden we de inplanting van deze goten op voorhand simuleren.

De montage moest razendsnel gebeuren omdat de brug niet zomaar een tijd lang kon openblijven. Hier bleken onze investeringen in de 3D Creo-software echt lonend te zijn voor dit type opdrachten.

Door onze ervaring en de vlotte samenwerking met de projectleiders van THV Jan De Nul-Franki werden de goten in een recordtempo geplaatst.

Stortbunker Motogroup

Stortbunker Motogroup

2017-11-09

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Zeker de weken voor het verlof en dan nog als er plots spoedopdrachten uit het niets opduiken. Eén van onze klanten had immers een step file toegestuurd en vroeg of we konden helpen…

Volmondig zeiden we ja. Dankzij onze leverancier zijn we erin geslaagd deze opdracht tot een goed einde te brengen. Langs deze weg willen we hem nog ’s bedanken omdat hij speciaal voor ons een week langer is blijven doorwerken. Op die manier kon alles  gelaserd en geplooid worden.

Opnieuw bleek ons 3D-programma van onschatbare waarde. Wat een tijdswinst!

Maken van 8 hoisting eyes

Maken van 8 hoisting eyes

2017-06-20

Deze 8 stukken werden gemaakt uit 3.1 gecertificeerd S355J2 materiaal.

Het lassen van deze materialen vergde gecontroleerd warmen tot 150 ° en continue monitoren van de interpas temperatuur.

Natuurlijk werden alle lassen magnetisch gekeurd en zonder fout goedgekeurd

Constructie Boat Landing

Constructie Boat Landing

2016-08-26

Voor de offshore wereld maakten wij deze constructie.
Deze bestaat uit 3.2 gecertificeerd materiaal en de constructie ervan werd opgevolgd door DNV.

Dankzij Peter Debaenst van DWK Welding en de inzet van onze mensen konden wij de constructie volledig gekeurd en gecertificeerd afleveren.

Met deze opdracht hebben wij een nieuwe stap voorwaarts gezet in kennis en kunde en zijn wij verheugd dat continue investeren in mensen en materiaal rendeert.

Wij willen onze klant bedanken voor het vertrouwen in onze werkplaats gesteld voor deze uitdagende constructie.

Kraan Frame

Kraan Frame

2015-07-14

Dankzij de investering in 3D software van  PTC Creo 3 zijn wij in staat dergelijke constructies tot

in de puntjes voor te bereiden zodat het effectief maken ervan een zo kort mogelijke doorlooptijd kent.

Onze gekwalificeerde lassers slagen er dan ook probleemloos in deze structuur af te werken.

3D scanning en uitwerken tekeningen

3D scanning en uitwerken tekeningen

2015-03-27

Dankzij de 3D scanning technologie kunnen wij dit project optimaal voorbereiden en zodoende

de klant een perfect voorbeeld geven van de te plaatsen structuren.

Vuylsteke behaalt als één van de eerste kmo's in Belgie het EN 1090 klasse 3 certificaat

Vuylsteke behaalt als één van de eerste kmo's in Belgie het EN 1090 klasse 3 certificaat

2015-01-16

We voldoen aan de Europese richtlijn voor bouwproducten EN1090 en zijn in het bezit van een kwaliteitscertificaat klasse 3. Dit betekent dat u voor een brede range aan CE-gemarkeerde laswerken bij ons terecht kunt. We zijn trouwens een van de weinige spelers op de Belgische markt die beschikken over dit certificaat!

Doorgedreven controles dragen bij tot het optimaal functioneren van onze laswerken en constructies. Onze werken worden permanent onderworpen aan interne en externe gecertificeerde evaluatieprocessen.

Indrukwekkende groeicijfers voor uit de hand gelopen hobby

Indrukwekkende groeicijfers voor uit de hand gelopen hobby

2014-12-19

Een bedrijf uit de grond stampen en 7 jaar aan één stuk doorgroeien; het is niet voor iedere startende onderneming weggelegd, zeker niet in het huidig economisch klimaat. Vuylsteke Constructie uit Sint-Eloois Winkel slaagde daar wel in. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een niet te onderschatten speler in zijn sector. Met een goede ingesteldheid, de nodige flexibiliteit en een doordachte kostenstructuur maakt de West-Vlaamse onderneming indruk, ook op de grote spelers. Uw vakblad had een gesprek met zaakvoerder Bart Vuylsteke over de ‘sleutels’ tot zijn succes.

Lees artikel
Heavy duty lifting

Heavy duty lifting

2014-12-19

Maken van 20 hoek stukken voor het bouwen van speciale ondersteuningen om grote lasten te tillen.

Alle stukken werden volledig machinaal na bewerkt.

Ideaal evenwicht tussen constructieopdrachten en onderhoudswerk

Ideaal evenwicht tussen constructieopdrachten en onderhoudswerk

2014-12-11

Zeg nooit nooit in het leven. Bart Vuylsteke, oprichter en zaakvoerder van Vuylsteke Metaalconstructie, beaamt het volmondig. “Toen ik deze zaak opstartte, had ik gezworen nooit met meer dan vier personeelsleden te werken. Vandaag zijn  we met… 17. Net als vele collega’s ben ik voortdurend op zoek naar competente extra krachten, maar die witte raven worden echt bijzonder schaars. Ons technisch onderwijs moet dringend meer stimuli krijgen, want het is vijf voor twaalf.”

Lees artikel

Testimonials

Vuylsteke-constructie is een firma waar een kordate, eerlijke aanpak centraal staat.
Wij hebben te maken gehad met mensen die hun “stiel” kennen.Dirk Santens
testimonial

13-23123 Swedspan,

De geplande werken aan de Küsters pers bij Swedspan in Zweden zijn zeer succesvol gelopen. Ik wens dan ook iedereen die hieraan heeft meegewerkt van harte te feliciteren en te bedanken voor het getoonde professionalisme en inzet. De mooiste voldoening komt als we van de klant onderstaande melding mogen ontvangen.Filip Pollet
testimonial